Horesta

 

Nyheder

Nyheder

De seneste nyheder fra HORESTA:

 

Danmark får nyt 5-stjernet hotel

Branchenyt04. jun 2018

Danmark fik fredag et nyt 5-stjernet hotel, da Manon les Suites i København blev godkendt efter at have været åbent i et års tid.

>

HORESTA får ny hjemmeside

Branchenyt01. jun 2018

I denne uge lancerer HORESTA sin nye hjemmeside, der design- og strukturmæssigt kommer til at se noget anderledes ud end den nuværende.

>

Direktør fra Hindsgavl ind i HORESTAs bestyrelse

Branchenyt01. jun 2018

Uffe Høeg Johansen fra Hindsgavl Slot blev torsdag valgt som nyt medlem af HORESTAs bestyrelse. Han afløser Christoffer Knuth fra Knuthenborg Safaripark.

>

Nyt magasin: Safaripark laver kæmpeinvestering i dinosaurer

Branchenyt30. maj 2018

Savannens vilde dyr er ikke længere nok for gæsterne Knuthenborg Safaripark. Derfor lancerer parken i denne sæson attraktionen Dinosaurskoven, som bringer et helt nyt trækplaster til den historiske safaripark. Det - og meget mere - kan du læse om i det nye Visitor.

>

Kursus: Vil du blive skarp på overenskomsten?

Branchenyt30. maj 2018

HORESTA afholder overenskomstkursus - hovedoverenskomsten med 3F. På dagen gennemgår HORESTAs advokater hovedpunkterne i overenskomsten, og du kan komme med.

>

Sommerferien står for døren: Guide til ansættelse af unge medarbejdere

Branchenyt30. maj 2018

Skolernes sommerferie står for døren, og virksomheder der gør brug af unge som arbejdskraft skal være særligt opmærksomme på de beskyttelsesregler, der gælder ved ansættelser af unge medarbejdere.

>

HORESTA roser bedre børnepasning for forældre med skæve arbejdstider

Branchenyt28. maj 2018

Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget en ny lov, som skal sikre bedre børnepasningsmuligheder for forældre med skæve arbejdstider.

>

Politisk aftale om fremtidens finansiering af turismen

Branchenyt25. maj 2018

De første brikker i den fremtidige offentlige finansiering af dansk turisme faldt på plads torsdag, da regeringen og Dansk Folkeparti indgik forlig om fremtidens erhvervsfremmeindsats.

>

Nu træder de nye regler for persondata i kraft

Branchenyt25. maj 2018

Der har været skrevet meget om de nye regler for persondata, og i dag træder de så i kraft. Regelsættet betyder blandt andet, at overtrædelser vil kunne udløse større bøder end hidtil.

>

Millioner af turismekroner i farezonen

Branchenyt24. maj 2018

Stat, regioner og kommuner bruger i dag 650 millioner kroner om året på at styrke dansk turisme. For HORESTA er det afgørende, at de penge også er til rådighed for turismen, efter at det nye erhvervsfremmesystem er endeligt vedtaget på Christiansborg. Lige nu er det langt fra sikkert.

>

Ny taxilov: Flere taxaer og nye muligheder

Branchenyt23. maj 2018

En ny taxilov er trådt i kraft, og det giver både udfordringer og muligheder for landets restauranter og hoteller. Lovændringen betyder blandt andet, at taxachauffører nu kan køre i hele landet og selv fastlægge deres arbejdstider.

>

Bedre regler for skilte i det åbne land

Branchenyt22. maj 2018

Den 1. juli 2018 træder nye regler for skilte i det åbne land i kraft. De nye regler forbedrer mulighederne for, at lokale virksomheder som for eksempel hoteller, kroer og restauranter kan reklamere for sig selv.

>

Nicoline sælger receptionistuddannelsen til andre unge

Branchenyt17. maj 2018

”Jeg brænder i det her fag for at skulle give en god service, at få et smil på gæsternes læber og få dem til at føle sig godt tilpas”, siger receptionistelev, Nicoline Håkansson.


>

Nærmarkeder sikrede marts-rekord for hotellerne

Branchenyt09. maj 2018

Turisterne fortsætter med at strømme til de danske hoteller. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i marts i år var 48.000 flere hotelovernatninger end i samme måned i fjor.

>

Folketinget strammer kursen over for brodne kar

Branchenyt09. maj 2018

Fremover vil der blive slået hårdere ned over for restauranter og andre fødevarevirksomheder, som nægter at følge reglerne.

>

Hotel- og restauranterhvervet belønnes for mange elever

Branchenyt08. maj 2018

Virksomhederne i hotel- og restauranterhvervet er blandt de erhverv, som tager flest elever pr. faglært medarbejder. Det viser en opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening.

>

Forbudt at opkræve gebyr for betaling med kontanter

Branchenyt08. maj 2018

Det er i strid med god skik, hvis en forretning lægger et gebyr oveni i prisen, når en forbruger ønsker at betale med kontanter, allerede fordi kontanter skal omsættes til deres pålydende værdi.

>

HORESTA: Tal for illegale ansatte er misvisende

Branchenyt07. maj 2018

TV2 kunne søndag fortælle, at 540 virksomheder i 2017 blev sigtet for at have illegale ansatte. Men HORESTA gør opmærksom på, at mange virksomheder overtræder loven uden at vide det.

>

HORESTA og 3F er nået til enighed om elevers lønindplacering

Branchenyt07. maj 2018

HORESTA Arbejdsgiver og 3F skulle her i maj måned have afholdt en faglig voldgift om elevers lønindplacering – voldgiften er nu afværget, da parterne i stedet har talt sig til rette.

>

NICE fik sikkerhed og service til at gå hånd i hånd

Branchenyt04. maj 2018

Hvordan er det muligt at levere mindeværdige gæsteoplevelser, når de samtidig skal sikkerhedstjekkes på vej ind i restauranten?
Den udfordring stod de med i Tårnet på Christiansborg – et yndet udflugtsmål for op imod 1.500 gæster om dagen. Alle gæster skal igennem en sikkerhedssluse ved indgangen og dernæst op med en elevator, der tager 6-8 personer ad gangen. Resultatet er, at der opstår kø og ventetid ved ankomsten til Tårnet – også for restaurantens gæster. Det kan stresse gæsterne og bevirke, at selve ankomsten til Tårnet ender som en negativ oplevelse.

>

Få rabat på dine nye medarbejdere

Branchenyt03. maj 2018

Hvis din virksomhed mangler kvalificeret arbejdskraft, så har du som HORESTA-medlem muligheden for at spare penge på jeres rekruttering.

>

Dansker i spidsen for modernisering af 50.000 hotellers klassifikation

Branchenyt30. apr 2018

Siden 1. januar er det HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen,der har været formand for HSU, og det er dermed ham, der står i spidsen for en kommende modernisering af stjernerne.

>

Elvarmeafgiften bliver sat markant ned

Branchenyt26. apr 2018

Bruger du el til opvarmning af din virksomhed, kan du se frem til markante afgiftslempelser med virkning allerede fra næste uge.

>

Hotelbranchen bliver ramt af færre konkurser

Branchenyt25. apr 2018

Den øgede indtjening i hotelbranchen sætter nu også sine spor i konkursstatistikken. Kurven for konkurser blandt overnatningsvirksomheder faldt i 2017 yderligere. Nu til 11.

>

Nu kan hoteller og restauranter også bruge Nøglehulsmærket

Branchenyt24. apr 2018

Fremover kan både kokken på hotellet, slagteren på hovedgaden og delikatesseafdelingen i supermarkedet reklamere for de sundere valg på menuen.

>

6 bud på en styrkelse af dansk turismefremme

Branchenyt23. apr 2018

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Sådan lyder det blandt andet i anbefalinger fra Det Nationale Turismeforum til Brian Mikkelsen.

>

Hotelbranchen bygger massivt ud

Branchenyt20. apr 2018

Flere år uden større vækst i den danske værelseskapacitet er nu vendt, og fremtiden byder på omfattende udbygning i hele landet. Alene i 2017 er der kommet ca. 2.000 nye til.

>

Se hvad Fødevarestyrelsens kontrolkampagner handler om i år

Branchenyt19. apr 2018

Fødevarestyrelsen gennemfører i år tre kontrolkampagner, som har betydning for restauranterhvervet.

>

Ingen bøderegn som følge af nye regler for persondata

Branchenyt18. apr 2018

Brud på de nye databeskyttelsesregler vil kun i nogle tilfælde udløse bødestraf, fortæller Datatilsynet. De vil hellere vejlede og indgå i dialog med virksomheder, der halter på sikkerheden.

>

Det kan betale sig at investere

Branchenyt16. apr 2018

Eksklusive materialer og dyre møbler har været del af en helt central strategi for Glostrup Park Hotel, fortæller hotellets direktør, Mikael Melander, som er overbevist om, at det har kunnet betale sig.

>

Regler spænder ben for udenlandsk arbejdskraft

Branchenyt13. apr 2018

Der er alt for mange hindringer for udenlandsk arbejdskraft på det danske arbejdsmarked, siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, i det nye nummer af Visitor.

>

Nu kommer opgørelsen: Tager du elever nok?

Branchenyt12. apr 2018

Fra i dag modtager landets virksomheder en forskudsopgørelse, som viser, om de skal betale et merbidrag til AUB, eller om de uddanner de elever, de skal.

>

Hver anden virksomhed i branchen mangler arbejdskraft

Branchenyt12. apr 2018

Virksomhederne i hotel-, restaurant- og turisterhvervet har fortsat store udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.
Det viser en konjunkturanalyse, som HORESTA har gennemført blandt medlemmerne.

>

Det hele startede ved spisebordet

Branchenyt11. apr 2018

Læs i det nye nummer af VISITOR om A Hereford Beefstouw, som har netop taget endnu et vækstskridt ved at åbne sin 16. restaurant.

>

Hotellernes vækstkurve flader ud

Branchenyt10. apr 2018

Den danske hotelbranche kan glæde sig over, at det fortsat går fremad med antallet af hotelovernatninger. Men de nyeste overnatningstal viser, at vækstkurven er blevet fladere.

>

Mobilt check-in giver nye udfordringer

Branchenyt09. apr 2018

Nogle af verdens førende eksperter peger på, at nye mobilløsninger i hotelbranchen potentielt kan bringe gæsternes digitale sikkerhed i fare.

>

Få rabat på dine forsikringer

Branchenyt06. apr 2018

Mange HORESTA-medlemmer har allerede fået gevinst ud af at udnytte vores med Topdanmark.

>

HORESTA får plads i 45 bevillingsnævn

Branchenyt06. apr 2018

HORESTA har fået plads i 45 bevillingsnævn og har dermed mulighed for at præge beslutningerne om udstedelse af bevillinger i hovedparten af de kommuner, som har nedsat et nævn.

>

Nyt Visitor ligger klar på tallerknen

Branchenyt04. apr 2018

Årets tredje udgave af Visitor er brænd varm og klar til gennemlæsning. Læs blandt andet reportage fra Årets Kok og Årets Tjener 2018.

>

Hotelanmeldelser fortsætter med at vokse

Branchenyt03. apr 2018

Ifølge en ny rapport af analysevirksomheden Revinate, står de fire største gæsteanmeldelsessider for 74 pct. af alle anmeldelser.

>

HORESTA: ”Indskærpelser gør ikke virksomheder til vaneforbrydere”

Branchenyt28. mar 2018

Esben Lunde Larsen blæser til kamp mod fødevarebranchens vaneforbrydere, således at de brodne kar nu kan få karantæne fra at drive virksomhed, langt højere bøder og daglige tvangsbøder.

>

Turismen satte rekord i 2017

Branchenyt28. mar 2018

Nye tal viser, at væksten i turisterhvervet var rekordhøj i 2017. Mens der var en vækst i verdensøkonomien på 3 procent, voksede turismen med 4,6 procent.

>

Samhandels medlemmer fik 81,8 mio. kr. retur

Branchenyt27. mar 2018

2017 blev fjerde rekordår for indkøbsforeningen Samhandel. Blandt andet fik medlemmerne 81,8 mio. kroner i tilbagebetaling, hvilket er 37 procent mere end året før.

>

Gratis sundhedsordning kan forebygge skader

Branchenyt27. mar 2018

Ved at udnytte Pension Danmarks sundhedsordning kan virksomheder og medarbejdere forhindre at mindre genere udvikler sig til mere alvorlige skader og længerevarende sygefravær.

>

Norge: Airbnb pålægges at indberette skat

Branchenyt26. mar 2018

Den norske regering er parat til at sætte tommelskruerne på Airbnb for at få virksomheden til at indberette sine udlejeres indtægter til skattevæsenet.

>

HORESTA: Ingen hold i dramatisk historie om helbredstjek

Branchenyt26. mar 2018

Det har ingen hold i virkeligheden, når 3F’s Fagbladet skriver, at virksomhederne i hotel- og restauranterhvervet ser stort på kravene til helbredstjek af natarbejdere.

>

Ny formand i Region Syddanmark

Branchenyt23. mar 2018

Uffe Høeg Johansen er valgt som ny formand for HORESTAs regionsbestyrelse i Syddanmark. Ved siden af formandsposten er han direktør for Hindsgavl Slot i Middelfart.

>

Hvad betyder en strejke/lockout for din virksomhed?

Branchenyt22. mar 2018

Vi er måske kun et par uger fra en storstrejke og lockout på det offentlige arbejdsmarked. Men må gæster afbestille møder, kurser, konferencer og lignende på grund af en strejke eller lockout?

>

Hvilke byrder vil du gerne være fri for?

Branchenyt22. mar 2018

Regeringen har en ambitiøs målsætning om at lette erhvervslivets byrder med 6 mia. kr. fra 2015 og frem mod 2025. Det skal bidrage til at gøre det endnu lettere at drive virksomhed i Danmark.

>
login  Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Gastronomi

Udnytter Danmark sin position som gastronomi-fyrtårn godt nok?

Resultatet af afstemningen er lige nu:
 • Ja
  13%
  4 Stemmer
 • Nej
  70%
  21 Stemmer
 • Ved ikke
  16%
  5 Stemmer

Totale antal Stemmer 30

Sociale medier

Er din virksomhed begyndt at markedsføre sig via sociale medier?

Resultatet af afstemningen er lige nu:
 • Ja
  47%
  18 Stemmer
 • Nej
  44%
  17 Stemmer
 • Ved ikke
  7%
  3 Stemmer

Totale antal Stemmer 38

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Flere tyskere booker sommerferien senere04-06-2018Hotelkæde vil udvide i Kolding med 15 etagers tårn04-06-2018Københavns nye luksushotel åbner i gammel transformerstation04-06-2018Københavnsk café-imperium klar med flere eksklusive restauranter04-06-2018Nu rykker madstederne for alvor i Aarhus04-06-2018Tysk ekspansion koster dansk restaurantkæde dyrt04-06-2018Her er Sønderjyllands bedste restaurant til lokale råvarer04-06-2018Svinkløv-kok gør klar til Bocuse d'Or04-06-2018