Horesta

 

Nyheder

”Udenlandsk arbejdskraft handler om mere end ekstra hænder”

28. maj 2018

På Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant mødes mennesker med mange forskellige baggrunde. Faktisk er blot tre af de 38 medarbejdere danskere, mens de øvrige repræsenterer 15 lande fra fem forskellige kontinenter. Og det er altafgørende for restaurantens succes fortalte medejer Søren Ledet forleden, da HORESTA og fire andre erhvervsorganisationer holdt konference på Christiansborg.

Målet med arrangementet var at præsentere politikerne for nogle af de udfordringer, som Danmarks store væksterhverv oplever, når det kommer til at rekruttere internationale medarbejdere. Søren Ledet kunne i denne forbindelse give de fremmødte indblik i, hvad en restaurant som Geranium oplever af problemer i sin rekruttering.

”Vi havde ikke været den restaurant, som vi er i dag uden udlændinge. Desuden er 80 pct. af vores gæster udlændinge”, sagde Søren Ledet til konferencen.

Skiftede til engelsk

Geranium ansatte sin første udlænding for syv år siden. Her skiftede sproget mellem kollegerne til engelsk, og medejeren af restauranten fortalte, at det åbnede en dør for kreativitet og dynamik, som de ikke havde oplevet tidligere.

Søren Ledet havde særligt en anke med til politikerne med afsæt i en aktuel situation. Restauranten er nemlig nødt til at sige farvel til en australsk souschef til sommer, når hans visa udløber. Og det er på trods af, at virksomheden gerne fortsatte ansættelsen. Visaet bliver ikke forlænget, da man fra politisk side mener, at kompetencerne til at erstatte en souschef bør kunne findes i Danmark. Søren Ledet mener, at regler som denne er et benspænd, når virksomheder må sige farvel til værdifulde medarbejdere, og han ser foreningen af mange nationaliteter som en kæmpe værdi for et kreativt erhverv som restauranterhvervet.

“Der er en poetisk skønhed over ting, der står stille. I Amazonas. Men der er intet skønt ved, at virksomheder fanges i tidslommer”, lød det blandt andet til Morten Bødskov (S), Joachim B. Olsen (LA) og de øvrige fremmødte politikere.

 

 

Kommentarer