Horesta

 

Nyheder

Nærmarkeder sikrede marts-rekord for hotellerne

Branchenyt09. maj 2018

Turisterne fortsætter med at strømme til de danske hoteller. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i marts i år var 48.000 flere hotelovernatninger end i samme måned i fjor. Det svarer til en fremgang på 4,5 procent og er en ny rekord for årets tredje måned.

Sammenligningen skal dog tages med det forbehold, at hovedparten af påskeugen i år faldt i marts, mens påsken sidste år lå i april.

”Det er særdeles positivt, at vi for niende år i træk kan sætte rekord i antallet af overnatninger i marts. Når det er sagt, så oplever vi i øjeblikket et hotelmarked, som så småt begynder at tage hul på en skærpet konkurrencesituation med forventeligt 25 procent flere værelser frem mod 2021. Alene i København forventer vi op imod 50 procent flere værelser”, siger Jens Zimmer Christensen, der er formand for HORESTA.

Det var særligt de udenlandske turister, som sikrede væksten i marts med en fremgang på 9,0 procent, mens antallet af danske hotelovernatninger steg med beskedne 1,6 procent. Blandt de udenlandske turister var det især tyskerne, svenskerne og nordmændene, som bidrog til væksten. Turister fra de tre lande stod for omkring halvdelen af væksten i hotellernes overnatningstal. Andre lande med stor fremgang var Spanien, Thailand, Finland, Schweiz, Kina og Rusland.

Regionalt var det især Nordjylland, som oplevede fremgang med et plus i overnatningstallet på 13,3 procent. Region Hovedstaden gik frem med 4,6 procent, Syddanmark med 4,0 procent og Midtjylland med 2,6 procent. Efter mange måneders uafbrudt fremgang gik Sjælland tilbage i marts med 4,2 procent.

I de tre første måneder af 2018 er antallet af hotelovernatninger vokset med 2,3 procent.

 

Kommentarer