Horesta

 

Nyheder

Hotel- og restauranterhvervet belønnes for mange elever

Branchenyt08. maj 2018

Virksomhederne i hotel- og restauranterhvervet tager mange elever pr. faglært medarbejder.

Det viser en opgørelse fra AUB.

Opgørelsen er lavet på baggrund af en ny ordning, hvor virksomheder straffes eller belønnes økonomisk i forhold til det antal elever, de har. Antallet af elever, virksomheden skal ansætte, afhænger blandt andet af sammensætningen af dens erhvervsuddannede medarbejdere.

Opgørelsen fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at virksomhederne i hotel- og restauranterhvervet med flere elever end krævet i år modtager 11,5 millioner kroner i Praktikplads-AUB. Virksomheder med for få elever skal i alt betale 4,5 millioner kroner.

Formanden for HORESTAs uddannelsesudvalg, Uffe Høeg Johansen, glæder sig over, at landets hoteller og restauranter kommer ud af det første år med et plus. Men det overrasker ham ikke, fordi der er tradition for i erhvervet at uddanne de næste generationer af faglærte. Særligt glæder Uffe Høeg Johansen sig over, at erhvervet formår at løfte unge mennesker med en svær baggrund ind på arbejdsmarkedet.

”Vi er gode til at tage dem, som har svært ved at klare sig i en vildt opskruet verden, hvor studievejlederne kun taler om videregående uddannelser. Vi gør dem til gode, samfundsborgere og skatteydere. Det er det, vi kan mere end nogen andre. Jeg har for eksempel en elev, som var opgivet, der nu har fået både medalje og flidspræmie”, siger Uffe Høeg Johansen, der til daglig er direktør på Hindsgavl Slot.

Han påpeger, at hotel- og restauranterhvervet udmærker sig ved at uddanne i hele forløb.

”Vi har meget få del- og periodeaftaler. Jeg tror, det er en del af forklaringen på, at vi får bedre uddannede elever. Nogle af dem får endda flere uddannelser,” siger HORESTAs uddannelsesformand.

Han opfordrer til, at staten sætter mere målrettet ind på at styrke de faglige uddannelser.

”Det er tankevækkende, at jeg får 13.000 kroner for at have 7,6 elev, selv om min norm er på 1,62. De penge må de for min skyld godt beholde. I stedet burde man bruge pengene på at skabe mere kvalitet på de erhvervsfaglige uddannelser”.

 

 

For yderligere information kontakt:

Marianne Kragh

Uddannelseschef, 
Politisk afdeling
Tlf.: +45 35 24 80 80kragh@horesta.dk

Kommentarer