Horesta

 

Nyheder

HORESTA siger nej til obligatorisk kaloriemærkning

Meninger11. maj 2018

En ny lov tvinger kæder med over 20 restauranter til at skrive kalorietal på menuen.

Det fik onsdag sundhedsorganisationer som for eksempel Diabetesforeningen til at gentage sit krav om en obligatorisk mærkningsordning i Danmark.

”Vi bliver nødt til at se på, hvordan man bedst adfærdsændrer, så det ikke bliver for nemt at komme for mange pomfritter og for meget cola i munden” sagde administrerende direktør i Diabetesforeningen, Henrik Nedergaard til Ritzau.

Ifølge det amerikanske medie NPR spiser folk i gennemsnit omkring 50 kalorier mindre, når de får syn for sagerne. Det svarer kun til omkring en deciliter mælk eller en halv skive rugbrød uden pålæg, men på sigt gør det en forskel, pointerer Henrik Nedergaard.

Ude af proportion

HORESTA afviste forslaget. Både over for Ritzau og på eftermiddagsprogrammet News & Co. på TV2/News, hvor administrerende direktør, Katia K. Østergaard, deltog.

Hun kaldte en obligatorisk ordning helt ude af proportion med virkeligheden. Danskerne går i gennemsnit på restaurant én gang om måneden. Det betyder, at ordningen vil kunne spare dem for et gennemsnitligt kalorieindtag på 50 kalorie pr. måned. Det står ikke mål med, hvor  meget det vil kræve af restauranterne at skulle lave kalorieberegninger på alle retter, påpegede hun.

HORESTAs fødevarechef, Tine Skriver, foreslog en frivillig ordning hvor virksomhederne selv vælger, om de vil være med.

I Folketinget synes de store partier godt om at sætte kalorietal på menuen. Men de er tilbageholdne med lovkrav. Hverken Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti eller Venstre bakker op om en obligatorisk ordning.


 

For yderligere information kontakt:

Tine Skriver

Fødevarechef,
Fødevarer
Tlf.: + 45 35 24 80 80tsk@horesta.dk

Kommentarer