Horesta

 

Nyheder

HORESTA roser bedre børnepasning for forældre med skæve arbejdstider

Branchenyt28. maj 2018

Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget en ny lov, som skal sikre bedre børnepasningsmuligheder for forældre med skæve arbejdstider.

Vedtagelsen betyder, at kommunerne fremadrettet skal kunne tilbyde en kombination af deltidsplads i et dagtilbud og et tilskud om fleksibel pasning til forældre med et dokumenteret pasningsbehov.

Vedtagelsen glæder HORESTA, som vurderer, at den nye lov vil gøre hverdagen lettere for mange af de ansatte i hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

”Et stigende antal danskere har skæve arbejdstider. Det er en følge af udviklingen i vores samfund, men fleksibiliteten i børnepasningen er ikke fulgt med. Derfor er det særdeles positivt, at vi nu kan se frem til bedre tilbud”, siger Kirsten Munch Andersen, der er politisk direktør i HORESTA.

Hotel-, restaurant- og turisterhvervet har store udfordringer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Samtidig er det svært at fastholde særligt faglærte kokke og tjenere, når de begynder at stifte familie.

”Det vil uden tvivl gøre det lettere for os at rekruttere kvalificeret arbejdskraft og at fastholde de nuværende medarbejdere, når børnepasningstilbuddet bliver mere fleksibelt. Mange af vores medarbejdere har naturligt nok fundet sammen med andre i branchen, og de vil kunne få stor glæde af de nye muligheder”, siger Kirsten Munch Andersen.

 

Kommentarer