Horesta

 

Nyheder

Folketinget strammer kursen over for brodne kar

Branchenyt09. maj 2018

Fremover vil der blive slået hårdere ned over for restauranter og andre fødevarevirksomheder, som nægter at følge reglerne.

Samtlige partier i Folketinget vedtog tirsdag en lovændring, som gør det muligt for Fødevarestyrelsen at sætte ekstra hårdt ind over for dem.

Udover muligheden for at sætte en virksomhed i karantæne i en periode på op til seks måneder, hvor virksomheden ikke må drive sin forretning, bliver bødestørrelserne over for denne særlige målgruppe forhøjet.

HORESTA støtter den hårdere kurs.

”Der er nogle ganske få virksomheder, som konstant ikke kan finde ud af at overholde reglerne. Det skaber unfair konkurrence over for alle de professionelle virksomheder, der kan. Derfor synes vi faktisk, det er en god ide at sætte hårdere ind her”, siger HORESTAs fødevarechef, Tine Skriver.

Fødevarestyrelsen forventer, at maksimalt 20 virksomheder vil få de hårde sanktioner at mærke, men alle virksomheder med tre indskærpelser i træk ryger på den sorte liste, som lige nu omfatter mere end 300 virksomheder. Det har HORESTA kritiseret og – uden held – forsøgt at få ændret.

”Vi er trygge ved, at kun virksomheder med grove og gentagne lovovertrædelser bliver ramt. Men listen over de såkaldte brodne kar er alt for omfattende. Særligt når alle på listen bliver omtalt i pressen som vaneforbrydere. Derfor mener vi, at der skal mere til en tre indskærpelser til, før man bliver brændemærket”, siger Tine Skriver.

 

 

For yderligere information kontakt:

Tine Skriver

Fødevarechef,
Fødevarer
Tlf.: + 45 35 24 80 80tsk@horesta.dk

Kommentarer