Horesta

 

Nyheder

Bliv skuemester til svendeprøver

Aktiviteter11. maj 2018

Der mangler skuemestre/censorer ved landets svendeprøver på gastronomiuddannelsen, tjeneruddannelsen og receptionistuddannelsen.

Det betyder, at der er brug for din erfaring og dine kompetencer, når eleverne skal gennemføre deres afsluttende prøve. Du får en unik mulighed for at følge og have indflydelse på fagets udvikling og den talentfulde masse, der kan gavne dine egne arbejdsgange.

Som skuemester spiller du en aktiv rolle ved elevernes afsluttende prøve, hvor du er censor og skal blåstemple elevernes kvalifikationer til branchen. Svendeprøven gennemføres på erhvervsskolerne, og eleverne bedømmes af en faglærer og en skuemester/censor fra arbejdstager- og arbejdsgiverside.

Holder dig skarp på faget

For over seks år siden trådte køkkenchefen for Tivoli Hotel & Kongres Center, Thorbjørn Scott May, ind på denne scene, og han har på ingen måde fortrudt. Tværtimod har det kun udviklet hans og køkkenets evner:

”Når man får serveret retter af 13 forskellige elever og lærepladser på en gang, får man en enorm indsigt i branchens gastronomiske udvikling, som man tager med sig hjem. Samtidig holder det dig forpligtet til at holde dig skarp på faget."

Udover at få øje på talentmassen, så er denne skuemesterrolle med til at holde tråd mellem uddannelserne og virksomhederne.

”Jeg ser, hvad uddannelsen giver de unge, og hvad de unge kan give erhvervet. På den måde er erhvervet og uddannelsesstederne med til at løfte udviklingskravene til hinanden. Jeg er ikke censor for pengenes skyld. Det er for min egen og branchens faglige interesses skyld. Og man kan sagtens finde tid,” fortæller Thorbjørn.

Kræver 3-5 års erfaring

Inden du bliver kastet ud i rollen som skuemester ved svendeprøverne, vil du have været med som observatør. Samtidig vil du blive opdateret om nyheder og ændringer for retningslinjerne på uddannelsesområdet ved seminarer.

For at blive skuemester og censor skal du have tilknytning til erhvervet, have 3-5 års erfaring fra en virksomhed med elever og virksomheden skal være medlem af HORESTA. Det kræver samtidig menneskelige og pædagogiske evner af dig.

Du får udbetalt dagshonorar for at deltage i svendeprøven. Udgifter til transport, ophold og forplejning bliver ligeledes dækket. Er du blevet interesseret og vil du gerne vide mere, er du velkommen til at rette henvendelse til kragh@horesta.dk.

 

For yderligere information kontakt:

Marianne Kragh

Uddannelseschef, 
Politisk afdeling
Tlf.: +45 35 24 80 80kragh@horesta.dk

Kommentarer