Horesta

 

Nyheder

Hotelfest går uden om provinsen

Branchenyt06. mar 2018

Mens de seneste år har budt flere gæster, højere værelsespriser og stigende indtjening i København, så er det ikke tilfældet for alle virksomhederne i provinsen. Konkurrencen er nemlig benhård uden for de store byer, og mange af hotellerne i de mindre provinsbyer drives med underskud.

I København er det blot 12 pct. af samtlige hoteller, som har underskud. I de 10 største provinsbyer er andelen på 24 pct. Værst ser det ud i de mindre byer, hvor knap 40 pct. af overnatningsstederne taber penge. Det viser tal fra HORESTAs nye Normtalsanalyse.

”Der er sindssyg hård konkurrence i de små og mellemstore provinsbyer. Mange steder er priserne endnu ikke kommet tilbage til niveauet fra 2008 før finanskrisen. I mellemtiden er udgifterne bare vokset,” siger Katia Østergaard, adm. direktør i HORESTA, til Jyllands-Posten.

Tallene fra HORESTA viser, at hoteller uden egentlig restaurantdrift klarer sig bedst. Desuden tilføjer Katia K. Østergaard, at overnatningstjenesten Airbnb har udvidet markant i Jylland og på Fyn.

”Det er positivt, at provinshotellerne som helhed har overskud, men der er en dyb kløft i forhold til København,” fortæller hun.

Læs hele historien her.

Normtalsanalysen

Normtalsanalysen giver dig indsigt i, hvordan dine konkurrenter klarer sig. For hvad bør en virksomhed som din bruge på lønninger, faste udgifter, inventar, råvarer og lignende? Normtalsanalysen er den mest detaljerede brancheanalyse af erhvervet, og den giver svarene på disse spørgsmål. Her er både hotel- og restauranterhvervet inddelt i kategorier, og du kan få en unik indsigt i branchens vigtigste nøgletal.

Du kan købe din Normtalsanalyse via HORESTAs webshop her.

 

Kommentarer