Horesta

 

Nyheder

Hotelåret starter med vækst

Branchenyt08. mar 2018

Danmarks Statistik har offentliggjort overnatningstallene for årets første måned, og de viser en vækst for hotellerne på 2,2 pct. sammenlignet med samme måned i 2017. Med flere end 855.000 overnatninger lagde hotelgæster hovedet på puden 18.000 flere gange end i januar 2017.

Danskerne stod selv for næsten 73 pct. af overnatningsvæksten, men den blev også hjulpet på vej af amerikanere, franskmænd, litauer, polakker og russere.

”Det er svært at konkludere meget på baggrund af januar, som er en af mest stille hotelmåneder på året. Det er dog altid dejligt at se hotellerne komme godt fra land, og vi ser faktisk overnatningsvækst i fire ud af fem af vores største markeder sammenlignet med januar sidste år”, siger Jens Zimmer Christensen, formand for HORESTA.

Det er særligt Region Sjælland og Syddanmark, som bidrager til den gode hotelstart på 2018.  De sjællandske hoteller kan bryste sig af 5,5 pct. flere overnatninger, mens hotellerne i Region Syddanmark havde den bedste start på året af alle og voksede med hele 7,7 pct. sammenlignet med første måned af 2017.

Kun Region Nordjylland måtte se et fald i overnatningerne sammenlignet med 2017. Her var man vidner til 3.600 færre hotelovernatninger, hvilket svarer til et fald på 5,4 pct. Det skyldes blandt andet, at svenskerne ikke rejste til regionen i lige så høj grad, og antallet af hotelovernatninger fra dette marked faldt med næsten 30 pct. i januar i forhold til 2017.

 

Kommentarer