Horesta

 

Nyheder

Diners

Sådan må virksomheder opkræve gebyrer fra januar

Branchenyt02. jan 2018

Fra nytår er den nye lov om betalinger trådt i kraft, og som noget nyt er der indført et generelt forbud mod at opkræve gebyrer for kunders brug af de mest almindelige betalingskort i forretninger.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udarbejdet en vejledning, der uddyber de nye regler.

Indtil nu har det været tilladt for fysiske forretninger at opkræve et gebyr, når en kunde betalte med et kreditkort. Og for internetforretninger har det været tilladt at opkræve gebyr hos en kunde, der betalte med et debet- eller kreditkort.

Efter nytår må en forretning dog ikke længere opkræve disse gebyrer. Det betyder, at når en kunde benytter et betalingskort i en fysisk forretning eller på en internetforretning, må forretningen ikke særskilt opkræve et gebyr af kunden for at anvende kortet som betalingsmiddel.

De nye regler følger af det europæiske betalingstjenestedirektiv og gælder således i hele EU. Det er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der fører tilsyn med, at forretningerne overholder reglerne.

Bliv klogere på de nye regler her:

Læs ”Vejledning om forretningers opkrævning af gebyrer."

Læs ”Ofte stillede spørgsmål om forretningers opkrævning af gebyrer."

HORESTA har tidligere bragt disse historier om emnet, og organisationen opfordrer medlemmerne til at tage fat i deres terminalleverandør for yderligere information.

Bliver din virksomhed påvirket af de nye betalingsregler fra EU? (25. sept).

Kontakt leverandøren: Nye regler for surcharge på kreditkort (20. nov).

 

For yderligere information kontakt:

Kaare Friis Petersen

Erhvervsjuridisk chef,
Erhvervsjura
Tlf.: +45 35 24 80 80
Mobil: +45 22 11 88 47k.petersen@horesta.dk

Kommentarer