Horesta

 

Nyheder

Københavner kåret som Danmarks bedste kok

Branchenyt21. mar 2017

Peter Yung Worth Jacobsen blev Årets Kok 2017 efter en hæsblæsende dag på Hotel- og Restaurantskolen.

Foruden en kendt opgave, som lød på at lave gederyg til hovedret, skulle finalisterne ved Årets Kok også kreere en forret med sandart og sort hummer samt en dessert af butterdej, kvæder og is.

Denne opgave løste Peter Yung Worth Jacobsen fra Restaurant Kanalen bedst af alle, og han kunne dermed løbe med titlen som Årets Kok 2017.

Det var 26. gang, HORESTA og 3F afviklede konkurrencen, og Peter Yung Worth Jacobsen stiller sig med sejren op i rækken af store kokkenavne, som har vundet titlen gennem årene.

Konkurrencen løb over seks timer, og Peter Yung Worth Jacobsen præstation var nok til at overbevise et stjernespækket dommerpanel med blandt andre Restaurant Geraniums køkkenchef Rasmus Kofoed.

Deltagerne kendte på forhånd ingredienserne til hovedretten, men forret og dessert skulle laves med indholdet fra en kasse, som først blev offentliggjort på dagen.

Med førstepladsen og æren fulgte også en præmie på 40.000 kr.

Årets sølvmedalje gik til Nikolaj Schmidt Skadborg fra Restaurant Sletten i Humlebæk, mens Dennis Bang Carlsen fra Restaurant Bühlmann i Aalborg vandt bronze.

Årets vindermenu fra Peter Yung Worth Jacobsen

Forret

Dampet sandart, pocheret hummer, cappaletti med kartoffel og hummer, persillepuré, syltet pære og blanquette sauce med rygeost

Hovedret

Gederyg og sadel stegt på ben – med croquette af bov og nakke, sprødstegt kølle, stegt persillerod, cremet jordskok, råsyltet knoldselleri med karamelliseret fenikkel, sprøde kartofler, sauce med indmad, rødbede, sennep, syltede rødløg og estragon.

Dessert

Karamelliseret butterdej i pres med pisket karamel panna cotta, kvædekompot og blommeis.

Årets Kok

1. præmie: Peter Yung Worth Jacobsen fra Restaurant Kanalen på Christianshavn

2. præmie: Nikolaj Schmidt Skadborg fra Restaurant Sletten i Humlebæk

3. præmie: Dennis Bang Carlsen fra Restaurant Bühlmann i Aalborg


Hygiejne-pris: Patrick Godborg, Restaurant Babette

Årets topscorer (bedste ret): Dessert fra Dennis Carlsen, Restaurant Bühlmann:

Kvæde, vanilje, citron, butterdej.

 

Kommentarer