Horesta

 

Nyheder

Video: Nu forhandles hotel-, restaurant- og turisterhvervets hovedoverenskomst

Branchenyt15. feb 2017

Gennem det seneste år har HORESTA indhentet bidrag fra medlemsvirksomhederne til branchens nye overenskomst. En aftale, som omfatter ca. 60.000 medarbejdere i branchen på landets hoteller, restauranter, kantiner, cafeer, og attraktioner mv.

Fornyelsen af overenskomst bliver i disse dage forhandlet mellem topledelsen i HORESTA, hvor der også sidder medlemmer og virksomhedsejere, og repræsentanter fra 3F på Hotel Marriott i København.

”Konkurrencen i hotel-, restaurant- og turisterhvervet er benhård, og det er en af vores vigtigste opgaver at sikre en overenskomst, som gør virksomhederne i stand til både at tiltrække kvalificeret arbejdskraft og kunne agere effektivt og konkurrencedygtigt. Det kræver bl.a. en høj grad af fleksibilitet for den enkelte virksomheds tilrettelæggelse af driften, og vi lægger derfor vægt på et resultat, hvor mest muligt kan aftales lokalt på virksomhederne mellem ledelsen og medarbejderne. Vi er people business, og medarbejderne er vores vigtigste aktiv”, siger Katia K. Østergaard.

Nedenfor kan du se en video, hvor Katia K. Østergaard uddyber HORESTAs ønsker til forhandlingerne.

 

Kommentarer