Horesta

 

Nyheder

hotel

Ny HORESTA-analyse: Sådan klarer hotellerne sig

Video21. dec 2016

Der er gang i bookingerne på de danske hoteller. Måned for måned sætter hotelbranchen ny rekord i antallet af overnatninger.

Det er især ferieturisterne, der skaber vækst. Forretningsturismen er også i fremgang og har været det siden 2010, men ferieturismens vækstkurve er mere stejl.

Siden 2008 er antallet af overnatninger på de danske hoteller steget med 3,5 millioner, hvilket svarer til, at for hver gang, der var tre hotelovernatninger i 2008, er der fire i dag.

Det giver kroner i kassen på hotellerne, der siden 2008 har løftet omsætningen med 18 procent.

En ny analyse fra HORESTA viser, at to ud af tre hoteller kom ud af 2015 med sorte tal på bundlinjen, og et gennemsnitligt hotel havde et overskud på 1,4 millioner kroner. Det svarer til 4,6 procent af omsætningen.

Den hårde konkurrence betyder dog, at hotellerne må have styr på forretningen for at følge trop. I Normtalsanalysen kan man blandt andet få indsigt i udgifterne på tværs af både hotel- og restauranterhvervet. Her kan virksomheder sammenholde egne udgifter til for eksempel løn, lokaler og m.m. og se, hvordan disse poster forholder sig i sammenligning med konkurrenterne i branchen.

Læs mere om HORESTAs Normtalsanalyse her, hvor du også kan se, hvordan du sikrer dig dit eksemplar.

I videoen her kan du høre Benedikte Rosenbrinck, forsknings- og udviklingschef i HORESTA, give et indblik i en række af tendenserne fra hotelbranchen. 

 

For yderligere information kontakt:

Benedikte Rosenbrinck (barsel)

Udviklingschef, Phd.,
Viden & Udvikling
Tlf.: +45 35 24 80 80rosenbrinck@horesta.dk

Kommentarer