Horesta

 

Nyheder

Stem "Håndværk" ind i Danmarkskanonen

Branchenyt16. nov 2016

Hvad har egentlig størst betydning for den danske kultur, vores samfund og fremtiden i Danmark? Det har kulturminister Bertel Haarder sat sig for at finde ud af.

I månedsvis har danskerne kunne indstille samfundsværdier, som de mener hører hjemme i kulturministerens Danmarkskanon. En jury har nu skåret de 2.425 indstillinger ned til 20 samfundsværdier, som danskerne nu skal stemme om.

Blandt de tyve tilbageværende indstillinger er ’Håndværk’. Bag denne indstilling står HORESTA og en række andre erhvervsorganisationer, og HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen glæder sig over, at håndværk er med i kapløbet om en plads i Danmarkskanonen.

”At håndværk er med blandt de 20 udvalgte samfundsværdier til Danmarkskanonen er utrolig flot, men vi mener også, at denne samfundsværdi fortjener en plads i den endelig kulturkanon. Håndværksfagene har nemlig i allerhøjeste grad været med til at forme den danske kultur og det danske samfund. Vi opfordrer derfor alle til at stemme på vores indstilling på Danmarkskanonens hjemmeside,” siger Jens Zimmer Christensen, der er formand i HORESTA.

Man kan afgive sin stemme på www.Danmarkskanon.dk, og afstemningen løber frem til den 22. november. De ti indstillinger der får flest stemmer kommer til at udgøre den endelige kulturkanon, som offentliggøres den 12. december.

Nedenfor kan du se en video med kokken Bo Jacobsen, som fortæller, hvorfor han mener, at håndværk bør være en del af Danmarkskanonen. Filmen er produceret af Handværkerforeningen i Kjøbenhavn

 

Kommentarer