Horesta

 

Nyheder

Video: Minister på rundtur i branchen

Aktiviteter08. nov 2016

HORESTA og Food+Energy Tours havde i går inviteret miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen en tur til Bornholm. Her skulle ministeren have muligheden for at opleve, hvordan man kan udvikle erhvervsliv og turisme på en bæredygtig måde med lokal forankring.

Food+Energy Tours, som var medarrangør af dagen, er et koncept udviklet i fællesskab mellem Bornholms Energi & Forsyning og gourmet-brødrene Mads & Mikkel Marschall. De har skabt oplevelsesrige ture, hvor man kan se samspillet mellem miljøløsninger, fødevareproduktion og madoplevelser på Bornholm.

HORESTA havde inviteret ministeren, så han kunne lade sig inspirere til lignende initiativer landet over til gavn for turismen.

”Vi ved, at både vores miljøinnovation og gastronomi i verdensklasse er med til at lokke turister til landet, men at der er et endnu større potentiale. Derfor glæder det os, at vi har en miljø- og fødevareminister, som er lydhør og villig til at tænke på tværs af erhverv og som ønsker at skabe samlede løsninger. Det skaber det bedste fundament for vores turismeprodukt og de oplevelser, som vi kan tilbyde i Danmark,” lyder det fra Jens Zimmer Christensen, der er Formand i HORESTA.

I løbet af dagen besøgte Esben Lunde Larsen en række virksomheder, der er med til at positionere Bornholm som en grøn destination med store gastronomiske muligheder. Besøget sluttede på Green Solution House, hvor ministeren fik lejlighed til at spørge ind til udviklingen af turismen både på Bornholm og i hele landet.

"Der er brug for investeringer i det danske turismeprodukt. Men lige nu mangler erhvervet investeringskraft, da vi er udfordret af konkurrerende nabolande med lavere moms, af højere energiudgifter end det øvrige danske erhvervsliv og af ulige konkurrence fra privat udlejning. Det var et klart budskab fra HORESTA til ministeren", siger Jens Zimmer Christensen.

 

I videoen nedenfor kan du høre Esben Lunde Larsen fortælle om regeringens ambitioner for udviklingen af vores erhverv.

 

Kommentarer