Horesta

 

Holdninger

Sygedagpenge

Virksomhederne har årligt en stor økonomisk byrde forbundet med medarbejderes sygefravær. Derfor er det afgørende, at reglerne omkring sygedagpenge er nemme at administrere, og at de pålægger arbejdsgiveren så lille en administrativ og økonomisk byrde som muligt. Jo lettere og billigere det er at administrere at have syge medarbejdere, jo større mulighed er der for, at medarbejderen fortsat vil være tilknyttet arbejdsmarkedet og dermed ikke ligger samfundet økonomisk til last.

Arbejdsgiverperioden regulerer det antal dage, hvor virksomhederne skal betale sygedagpenge til en syg medarbejder. Udover sygedagpenge er mange virksomheder forpligtet via funktionærloven eller overenskomster til at betale løn til medarbejderne under sygdom. Arbejdsgiverperioden er siden 2007 blevet ændret flere gange fra 14 dage i 2007 til 30 dage i 2014. Konsekvensen har været store merudgifter for arbejdsgiverne. Længden af arbejdsgiverperioden er af afgørende betydning for virksomhedens udgifter og konkurrenceevne.

Arbejdsgivernes motivation for at beholde en medarbejder i en længere periode med sygdom afhænger af udgiften forbundet med fortsat ansættelse. For at sikre at flere medarbejdere, der rammes af sygdom, bevarer tilknytningen til arbejdsmarkedet, må sygedagpengereglerne ikke pålægge arbejdsgiverne en væsentlig øget udgift. HORESTA går derfor ind for en reduktion eller en fuldstændig afskaffelse af arbejdsgiverperioden.

Tilbage til Mærkesager

 

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Flere tyskere booker sommerferien senere04-06-2018Hotelkæde vil udvide i Kolding med 15 etagers tårn04-06-2018Københavns nye luksushotel åbner i gammel transformerstation04-06-2018Københavnsk café-imperium klar med flere eksklusive restauranter04-06-2018Nu rykker madstederne for alvor i Aarhus04-06-2018Tysk ekspansion koster dansk restaurantkæde dyrt04-06-2018Her er Sønderjyllands bedste restaurant til lokale råvarer04-06-2018Svinkløv-kok gør klar til Bocuse d'Or04-06-2018