Horesta

 

Synlige mærker

Green Key

Green Key

Green Key - tidligere kaldt Den Grønne Nøgle -  er et miljømærke for turisterhvervets virksomheder. Hoteller, restauranter, vandrerhjem, campingpladser, feriecentre, fritidscentre og idrætsanlæg m.m., som har særligt godt styr på deres miljøforhold, kan vise dette til omgivelserne ved at lade sig mærke med Green Key.

Virksomheder med Green Key opfylder en række konkrete miljøkrav. Miljømærket garanterer, at virksomheden blandt andet arbejder aktivt for:

  • At mindske forbruget af vand, varme og elektricitet
  • At sortere og genbruge affaldet
  • At benytte miljøvenlige rengøringsmidler
  • At tilbyde og henvise til grønne aktiviteter
  • At inddrage medarbejdere og leverandører i miljøledelsesarbejdet

På www.green-key.dk kan du finde kriteriesæt og gode råd samt oversigter over de virksomheder, der har fået tildelt Green Key.

Fordele ved medlemskab
Et medlemskab af Green Key giver flere fordele for din virksomhed. Blandt andet er det muligt at opnå besparelser på virksomhedens el-, varme- og vandforbrug. Green Keys kriterier sikrer at virksomheden får et miljøledelsessystem og at de miljøaktiviteter der iværksættes kommunikeres videre til gæster og medarbejdere. Et medlemskab af Green Key signalerer, at din virksomhed tager hensyn til omgivelserne 

Dem, der står bag
Bag Green Key står HORESTA, Friluftsrådet, DANHOSTEL Vandrehjem, Campingrådet, Halinspektørforeningen, VisitDenmark og Miljøstyrelsen.

Green Key blev grundlagt i 1994 i Danmark. I 2002 blev ordningen international, da Green Key kom med i et internationalt netværk af organisationer, som hedder FEE – Foundation for Environmental Education. Det giver Green Key samarbejdspartnere i mere end 60 lande verden over. I øjeblikket findes Green Key i over 25 lande og med flere på vej. 

Læs mere om det internationale Green Key-arbejde her.

 

For yderligere information kontakt:

Mikal Holt Jensen

Miljøchef, Green Key,
Klassifikation & Mærkning
Tlf.: +45 35 24 80 80holt@horesta.dk

login  Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >