Horesta

 

Vikarloven

vikar

Vikarloven

Vikaroverenskomst

HORESTA Arbejdsgiver har indgået en overenskomst, der specifikt dækker vikarer. Vikaroverenskomsten indeholder regler om løn- og andre ansættelsesvilkår, der vil gælde for vikarer, der er ansat i et vikarbureau, der er omfattet af overenskomsten. Du kan finde vikaroverenskomsten her.

 

Vikarloven
Pr. 1. juli 2013 trådte vikarloven i kraft.

Vikarloven, der er baseret på et EU-direktiv, indførte et ligebehandlingsprincip for vikarer ansat i vikarbureauer. Princippet indebærer, at vikarer fra vikarbureauer skal ligebehandles med de fastansatte medarbejdere på de brugervirksomhed, som vikarerne bliver udsendt til.

Vikarer vil i praksis reelt være berettiget til at følge de samme løn- og ansættelsesvilkår, der gælder for medarbejdere, der udfører samme arbejdsopgaver som vikaren på den brugervirksomhed, som vikaren udsendes til.

Hvis vikarbureauet er omfattet af HORESTA Arbejdsgivers vikaroverenskomst, vil denne overenskomst dække vikarer ansat i bureauet. Vikarloven vil derfor ikke gælde for disse vikarer.

 

Kollektive goder og faciliteter
En vikar vil som udgangspunkt være berettiget til kollektive goder og faciliteter på brugervirksomheden, f.eks. en kantineordning eller en børnepasningsordning. Der vil dog ofte blive foretaget en konkret vurdering i den enkelte situation, hvor man blandt andet vil se på, om det vil være uforholdsmæssigt udgiftskrævende eller forbundet med betydelige vanskeligheder at give adgang til faciliteten eller godet. 

Bemærk venligst, at ovennævnte ikke er og ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Medlemsvirksomheder anbefales at kontakte HORESTA´s juridiske afdeling for yderligere rådgivning på tlf. 35 24 80 40.

 

Januar 2016

 

For yderligere information kontakt:

Jesper L. Hollegaard

Advokat, 
Juridisk afdeling
Tlf. +45 35 24 80 80jlh@horesta.dk

login  Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >