Horesta

 

Ansættelsesbeviser

Blyanter

Ansættelsesbeviser

Når en medarbejder ansættes, er det vigtigt, at der udarbejdes et ansættelsesbevis, der beskriver de aftalte vilkår.

Ansættelsesbevisloven finder anvendelse for medarbejdere, som arbejder mere end 8 timer om ugen i gennemsnit – enten fordi der er aftalt dette timetal eller et højere timetal i kontrakten, eller fordi medarbejderen i en periode på 4 uger har arbejdet mindst 8 timer i gennemsnit.

Det fremgår af ansættelsesbevisloven, at medarbejdere, omfattet af loven, senest 1 måned efter ansættelsen skal modtage et ansættelsesbevis fra virksomheden. Hvis ansættelsen er tidsubegrænset, men ansættelsesforholdet ophører inden en måned, skal der alligevel udarbejdes et ansættelsesbevis.

HORESTA anbefaler, at ansættelsesbeviset er underskrevet inden medarbejderens første arbejdsdag for at undgå situationer, hvor der kan opstå tvivl om ansættelsesvilkårene.

Hvis medarbejderen ikke har modtaget et ansættelsesbevis, eller hvis ansættelsesbeviset ikke beskriver de aftalte vilkår, kan virksomheden risikere at skulle betale en godtgørelse til medarbejderen.

HORESTA har udarbejdet en række standardkontrakter, som vore medlemsvirksomheder har fri adgang til.


Download som pdf:


Kontrakterne kan hentes her i Word:


HORESTA yder naturligvis også rådgivning vedrørende andre typer kontrakter, herunder kontrakter på lederniveau, direktørkontrakter og elevaftaler.

Bemærk venligst, at ovennævnte ikke er og ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Medlemsvirksomheder anbefales at kontakte HORESTA´s juridiske afdeling for yderligere rådgivning på tlf. 35 24 80 40.

Juni 2017

 

login  Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >